◄ Πίσω

Help!

 

Help!

 

«Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά… έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…» λέει το τραγούδι. Κι αλήθεια στις μέρες μας είναι ακόμα πιο δύσκολο να κρυφτείς απ’ τα παιδιά καθώς βρίσκονται πλέον άμεσα και εύκολα στην πηγή της πληροφόρησης. Τα παιδιά βλέπουν, ακούν, προβληματίζονται, ονειρεύονται, προτείνουν.

 

Ο δικός τους τρόπος για να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα, να την κατανοούν, να ξεπερνούν τους φόβους και τις αγωνίες, να εκφράσουν συναισθήματα κι επιθυμίες είναι το παιχνίδι. Μέσα από το συμβολικό παιχνίδι ο μικρός Αϋλάν γίνεται το αρκουδάκι τους τυλιγμένο σε ένα κομμάτι ύφασμα. Τα σύνορα είναι ένα διάφανο τούλι που στρώνουν από τη μια μεριά του τοίχου ως την άλλη, έτσι ώστε να μπορούν να δουν την άλλη πλευρά αλλά να μην μπορούν να περάσουν απέναντι. Η Ευρώπη είναι ένα απόρθητο κάστρο κι ο βασιλιάς της θα ήθελαν να είναι να είναι δίκαιος και δημοκρατικός.

 

Τα παιδιά της τάξης μας κάνουν τις σκέψεις τους δυνατές εικόνες και στέλνουν ένα μήνυμα στην Ευρώπη με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

 

Το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια της δράσης Teachers 4 Europe 2016 και του προγράμματος «Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα, εκτός αν πατρίδα είναι το στόμα ενός καρχαρία» που υλοποιήσαμε στα πλαίσια των Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι ήταν  οι φίλοι μας της Δ' Τάξης. Η συνεργασία μας μας έδειξε πόσα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε, αν είμαστε ενωμένοι.H εργασία  μας με τίτλο "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν δυο βιβλία" μας βοήθησε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας αλλά και να γνωρίσουμε καλύτερα τους ήρωες των βιβλίων μας. Μοιραστήκαμε τη δουλειά μας με τα υπόλοιπα παιδιά και τους γονείς του σχολείου την Ημέρα Ανοιχτής Βιβλιοθήκης.