◄ Πίσω

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού

 

Τα δελφινάκια του Αμβρακικού

 

Ο Πέτρος κι η Ανθούλα, τα δυο χαριτωμένα «δελφινάκια του Αμβρακικού», παιδιά μιας άλλης εποχής κι ενός παλιού ξεχασμένου κόσμου, ξεκινoύν από το μικρό τους θαλασσοχώρι και, ταξιδεύοντας μέσα από το χρόνο και μέσα στο χρόνο, έρχονται κοντά μας για να μας ανιστορήσουν με τη δική τους μαγική γλώσσα το γοητευτικό παραμύθι τους.

Η μεγάλη φαντασία τους, η τρυφερή τους ψυχή, οι χαριτωμένες τους διαβολιές και, προπαντός, η ανεξάντλητη αγάπη για τον διπλανό τους γκρεμίζουν τα σύνορα και τις συμβατικότητες των καιρών μας κι ανοίγουν φωτεινούς δρόμους στη ζωή, αδιανόητους για τη λογική των μεγάλων.

Μια δροσερή, κεφάτη, συγκινητική κι απίστευτη περιπέτεια, που την παρακολουθούν λεπτό το λεπτό, σελίδα τη σελίδα, με κομμένη ανάσα, όχι μόνο οι μικροί αλλά κι οι μεγάλοι αναγνώστες μας.

 

Ύστερα από τον Μαστρο-Πολύξερο και την παλιοπαρέα του και το Αν όλα τα πιτσιρίκια του κόσμου, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Ντίνος Δημόπουλος μάς δίνει το καλύτερο ίσως βιβλίο του. Μπορείτε εδώ να παρακολουθήσετε την ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ψάξτε στον άτλαντά σας να βρείτε τον Αμβρακικό κόλπο. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κλειστούς κόλπους της Ελλάδας... αλλά δε θα σας αποκαλύψουμε πού βρίσκεται. Κάντε την έρευνά σας και καλή διασκέδαση!