◄ Πίσω

Ενότητα 10 - Μυστήρια - επιστημονική φαντασία

 

Ενότητα 10

Μυστήρια - επιστημονική φαντασία

Η Γραμματική μου

 

 

 

Υποθετικός λόγος
View more presentations or Upload your own.
 
 
 
Μια βόλτα στη γειτονιά του ήλιου
 
 

 

Πηγή

 

__ Δε θέλω να μάθω τους πλανήτες! Δε με ενδιαφέρει!!

__ Θα τους μάθεις και θα πεις κι ένα τραγούδι!               

 

 

 

         

 

 

Δείτε εδώ τους στίχους του τραγουδιού

 

 

 

Chris Hadfield:ο άνθρωπος που άγγιξε τ’ αστέρια

 

 

 

 

Ο ChrisAustinHadfield  είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος  να μας συντροφέψει, όσο μελετάμε την ενότητα  αυτή!

Γεννήθηκε το 1959 σε μια φάρμα του Οντάριο στον Καναδά. Παντρεύτηκε τη φίλη του από το Γυμνάσιο κι έκαναν τρία παιδιά. Όχι και τόσο ασυνήθιστο ως εδώ, ε;

Πριν λίγο καιρό συνταξιοδοτήθηκε από ένα όχι και τόσο συνηθισμένο επάγγελμα: υπήρξε αστροναύτης, μηχανικός αλλα και πιλότος μαχητικών αεροσκαφών ενώ υπηρέτησε και ως διοικητής σε ένα διεθνή διαστημικό σταθμό! Πέρα από τα παραπάνω ήταν ο πρώτος Καναδός που περπάτησε στο φεγγάρι.

Η πρώτη φορά που σκέφτηκε να γίνει αστροναύτης ήταν όταν , ως παιδί, παρακολούθησε στην τηλεόραση την προσγείωση του  Apollo11 στο φεγγάρι. Από τότε κυνήγησε το όνειρό του και κατάφερε να φτάσει στ’ αστέρια στην πραγματικότητα.

Όσο ταξίδευε στο διάστημα έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής  καθώς απέκτησε χιλιάδες φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που λάτρεψαν τις εξαιρετικές φωτογραφίες και τις αξιόλογες αναρτήσεις του.

Όταν επέστρεψε στη γη ήταν καλεσμένος σε εκπομπές στην τηλεόραση ενώ έγινε διάσημος παίζοντας την κιθάρα του στο διάστημα.

Χμ ίσως τελικά να μην είναι και τόσο βαρετή η ζωή σε ένα διαστημόπλοιο!

 

 

 

 

 

΄Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς κοιμάται κανείς στο διάστημα; Σίγουρα δε χρειάζεται μαξιλάρι! Παρακολουθήστε τον Chris Hadfield να σας περιγράφει πώς μπορείτε να πάρετε ένα διαστημικό υπνάκο...Ζζζζζζζζζζζζζ

 

 

 

Δέστε τις ζώνες σας κι ετοιμαστείτε για ένα διαδραστικό διαπλανητικό ταξίδι!

 

Αλλάζετε οπτική γωνία, παρακολουθείτε τις τροχιές και τις θέσεις των πλανητών και των αστερισμών με κλικ επάνω σε κάθε κουκίδα αστεριού βλέπετε ποιό είναι, αλλάζετε θέση από τη γη στον ήλιο και ξανά, το μεγενθύνετε η το απομακρύνετε κ.α. 
 
 
 
 
 
 
 Μεγαλιθικά μνημεία

 

Στόουνχετζ

 

Πρόκειται για ένα γιγάντιο ημερολόγιο; Ήταν ο τόπος που συγκεντρώνονταν για να τιμήσουν τον ήλιο τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου; Κανείς δεν ξέρει ακριβώς !

 

 

 

Μπορείτε εδώ να δείτε και άλλες μεγαλιθικές κατασκευές