◄ Πίσω

Ταξίδια, τόποι, μεταφορικά μέσα

 

Ταξίδια, τόποι, μεταφορικά μέσα

 

Ο θαλασσοπόρος

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε μια παρουσίαση των χρόνων των ρημάτων από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας.

 

 

Ο θαλασσοπόρος ( τραγούδι )

 

 

Πέρα από τα πραγματικά ταξίδια υπάρχουν κι εκείνα που κάνουμε με το μυαλό και την ψυχή μας. Ακούστε το παρακάτω τραγούδι και σκεφτείτε τρόπους για να ταξιδέψετε χωρίς να χρειάζεστε κανένα μεταφορικό μέσο! 

 

Τα ψάθινα καπέλα

 

Πώς περιγράφουμε ένα αντικείμενο
Παρουσίαση από το Γιάννη Σουδία 

Τα "ψάθινα καπέλα" της Μαργαρίτας Λυμπεράκη είναι ένα βιβλίο νοσταλγικό που περιγράφει την εφηβεία τριών αδελφών της Μαρίας, της Κατερίνας και της Ινφάντα. Το βιβλίο, που έχει βραβευτεί, θα το συναντήσετε ξανά στη Β Λυκείου. Σας προτείνουμε να μην περιμένετε τόσο πολύ και να το διαβάσετε νωρίτερα! Αν πάλι θέλετε να πάρετε μια σύντομη γεύση από την ατμόσφαιρα του βιβλίου και της εποχής του, απλά παρακολουθήστε το απόσπασμα από την ομώνυμη σειρά. Κάντε κλικ στην εικόνα και απολαύστε το!

 

Ιούλιος Βέρν

Ο Ιούλιος Βερν ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστός για τα περιπετειώδη μυθιστορήματά του και τη βαθιά επιρροή του στο λογοτεχνικό είδος της επιστημονικής φαντασίας.

Είναι περισσότερο γνωστός από τα μυθιστορήματά του Ταξίδι στο Κέντρο της Γης (1864),20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (1870) και Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες (1873). Ο Βερν έγραψε για αεροπορικά καιδιαστημικά ταξίδια πριν εφευρεθούν πρακτικά τα αεροπλάνα και πριν επινοηθούν τα πρακτικά μέσα ενός διαστημικού ταξιδιού.

Είναι ο δεύτερος πιο μεταφρασμένος συγγραφέας στον κόσμο (μετά την Αγκάθα Κρίστι). Μερικά από τα βιβλία του γυρίστηκαν σε κινηματογραφικές ταινίες, κινούμενα σχέδια και τηλεοπτικές σειρές. Ο Βερν αναφέρεται συχνά ως ο «πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας»

Κάντε κλικ στην εικόνα για να παρακολουθήσετε μια εξαιρετική εφαρμογή του Γίάννη Σουδία

Αν πάλι προτιμάτε να παρακολουθήσετε την ταινία κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες:


 
 
 
 

 

Δυό μέρες στο βουνό

 

 

 

 

Σήμερα διαπιστώσατε πως το να γράψουμε μια ανακοίνωση δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Χρειάζεται να συμπεριλάβουμε όλες τις σημαντικές πληροφορίες και να λάβουμε υπόψη το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε. 

Για να κάνετε εξάσκηση μπορείτε να πάτε στη σελίδα του λογισμικού της Ε' και της Στ' τάξης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Αρχικά πηγαίνετε στην ενότητα "Εκδήλωση στα Χανιά" και αναζητήστε την υποενότητα "Να στείλουμε ανακοίνωση;"