◄ Πίσω

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

 

Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

 

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη βρίσκεται στη Μυρτιά, 25 μόλις λεπτά από το Ηράκλειο. Ίσως επιδή δε βρίσκεται στο κέντρο συχνά αμελούμε να το επισκεφτούμε κι είναι κρίμα.

Δείτε το ως μια πολύ ωραία πρόταση για να περάσετε ένα όμορφο πρωινό, να χαθείτε και να ταξιδέψετε στο μαγικό κόσμο του μεγάλου στοχαστή, φιλόσοφου και συγγραφέα. Το ανακαινισμένο Μουσείο έχει υπέροχους χώρους και ευγενέστατους υπαλλήλους που θα σας λύσουν όλες τις απορίες.

Ακόμη μπορείτε να προμηθευτείτε στην είσοδο οδηγούς, που θα σας βοηθήσουν να ξεναγηθείτε όπου και όπως εσείς το επιθυμείτε. Θα δείτε χειρόγραφα του συγγραφέα, φωτογραφίες από τα ταξίδια του, αποσπάσματα από ταινίες που βασίστηκαν στα βιβλία του. Το ξέρατε πως ο Νίκος Καζαντζάκης είχε γράψει ένα έργο για τον Ιουλιανό τον Παραβάτη, καθώς ένιωθε να τον ελκύει η προσωικότητα αυτού του αυτοκράτορα που ονειρευόταν να επαναφέρει την παλία θρησκεία; Έγραψε ακόμη ένα έργο βασισμένο στις τελευταίες ώρες του τραγικού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Αυτά κι ένα σωρό άλλα θα μάθετε... αρκεί να το προτείνετε στους γονείς σας!

Μετά την επίσκεψή σας μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο γραφικό χωριό και να παίξετε στην κεντρική πλατεία. Εννοείται βέβαια πως περιμένουμε να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας και τις φωτογραφίες σας.

 

 

 

 

 

 

Θερινό ωράριο στο ΜΝΚ

 

 

 


Η Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου Καζαντζάκη, για το διάστημα από 1 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου 2014, θα είναι ανοιχτή για το κοινό Τετάρτη-Κυριακή 9.00-17.00.

Κλειστή θα παραμένει Δευτέρα, Τρίτη και όλες τις επίσημες αργίες του έτους.

 

Για εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικές επισκέψεις και γκρουπ (Δευτέρα έως Παρασκευή), παρακαλούμε καλέστε στο 2810 741689.