◄ Πίσω

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

 

Παγκόσμια Ημέρα βιβλίου σήμερα! Μπορείτε εδώ να πάρετε μια γεύση  από τις δράσεις που μαγειρεύει η Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας.

Ωστόσο ας μη λησμονούμε πως σήμερα είναι και η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό. Ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια, είναι διαφορετικός τρόπος σκέψης. Ο μόνος τρόπος για να δούμε τον αυτισμό έξω από τα στερεότυπα και να πάψουμε να τον φοβόμαστε είναι να τον γνωρίσουμε. 

Η ταινία κινουμένων σχεδίων του Frédéric Philibert με τίτλο: "Mon petit frère de la lune" (Ο μικρός μου αδελφός από το φεγγάρι), όπου ένα μικρό κορίτσι μας περιγράφει την προσωπικότητα και τις αντιδράσεις του μικρού αυτιστικού αδελφού της, θα μας "συστήσει" τον αυτισμό με τον πιο τρυφερό τρόπο.

Ιδιαίτερα προσεγμένο κείμενο, από την ενδιαφέρουσα οπτική γωνία ενός παιδιού-παρατηρητή, που με τα δικά του μάτια «φιλτράρει» και τελικά δίνει το δικό του στίγμα για τον αυτισμό.Η ταινία, εκτός των άλλων διακρίσεων, έλαβε το Β' Βραβείο Καλύτερης Ταινίας μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία "Emotion Pictures" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2009.