◄ Πίσω

Εαρινή ισημερία

 

Σήμερα καλωσορίζουμε επίσημα την Άνοιξη, το "γλυκύ έαρ"! Αλήθεια γνωρίζετε τι είναι η εαρινή ισημερία; Αν όχι, πατήστε στην εικόνα με το υπέροχο έργο του Νικόλαου Γύζη "εαρινή συμφωνία" και θα μάθετε τα πάντα. Μη βιαστείτε όμως να κάνετε κλικ! Παρατηρήστε πρώτα προσεχτικά τον πίνακα, δείτε τις λεπτομέρειες, αναρωτηθείτε, ανακαλύψτε! Υστερα κλείστε τα μάτια. Τι ακούτε; Τι μυρωδιές και μύρα γαργαλάνε τη μύτη σας; Νιώθετε το αεράκι να χαιδεύει το πρόσωπό σας; Μήπως κρυώνετε; Πώς νιώθετε; Κι αν ένα τζίνι σας έδινε την ευκαιρία να κάνετε μια βουτιά μέσα στον πίνακα... σε ποιο σημείο θα προσγειωνόσαστε και τι θα κάνατε; Οχι πως σας χρειάζεται βεβαια εσάς το τζίνι για να μπέιτε μέσα σε έναν πίνακα....

 

  

 

 

 

 

 

Οσο για το πώς να το γιορτάσετε, δε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τίποτα καλύτερο από μια βόλτα στα τείχη. Μάλιστα στην τύχη οφείλεται και το γεγονός πως σήμερα λήγει η προθεσμία υποβολής απαντήσεων στην έρευνά μας για τη σχέση των Ηρακλειωτών με τα τείχη της πόλης.

Πάρτε μια ψάθα για να καθίσετε κάτω αν το προτιμάτε, το αγαπημένο σας βιβλίο, καπέλο, γυαλιά, νερό, φωτογραφική μηχανή και ξεκινήστε αμέσως. Δε σας προτείνουμε mp3 γιατί δε θα τα χρειαστείτε.Τα κοτσύφια δίνουν την πιο εμπνευσμένη και γιορτινή συναυλία!Μπορείτε να πάρετε μια γεύση στο video που ακολουθεί με το "ανοιξιάτικο βαλς" του Chopin!

 

 

 

 

 

                            

 

Ακόμη εδώ είστε;