◄ Πίσω

Δεκαέξι μικρά μαθήματα για έναν μεγάλο κόσμο

 

Δεκαέξι μικρά μαθήματα για έναν μεγάλο κόσμο

 

Μαθήματα παγκόσμιας Ιστορίας από την καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι ανοιχτά στο κοινό. Για γονείς που ενδιαφέρονται για την Ιστορία.Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε να τα παρακολουθήσετε ζωντανά, μπορείτε να το κάνετε από το διαδίκτυο. Μαρία Ευθυμίου είναι μια εξαιρετική Δασκάλα πάνω απ' όλα και μπορεί με απλό και άμεσο τρόπο να  κάνει προσιτή σε όλους μια τόσο περίπλοκη επιστήμη όπως η Ιστορία. 

Επίσης για ανήσυχους γονείς και παιδιά με έφεση στην Ιστορία, μπορείτε να γραφτείτε εδώ, στη  διαδικτυακή πλατφόρμα Mathesis και να παρακολουθήσετε μόνοι σας ή μαζί με το παιδί σας μαθήματα Βυζαντινής Ιστορίας ("Ένα τέλος μια αρχή: Ιστορία του Νέου Ελληνισμού 11ος-18ος αιώνας).*

 

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει έναν κύκλο μαθημάτων Παγκόσμιας Ιστορίας με τίτλο: «Δεκαέξι μικρά μαθήματα για έναν μεγάλο κόσμο».

Τα μαθήματα αυτά, προσφέρονται από την κ. Μαρία Ευθυμίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Η έναρξή τους θα γίνει την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και ώρα 5.30 στην αίθουσα «Ανδρόγεω» και η παρακολούθηση τους είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν εγγραφεί, μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου, στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/user/cityofheraklion/videos…

Ο σύνδεσμος θα λειτουργεί λίγο πριν την έναρξη του κάθε μαθήματος.

 

* Τα μαθήματα της Βικελαίας αφορούν μόνο ενήλικες. Τα διαδικτυακά ωστόσο μπορεί να τα παρακολουθήσει και ένα παιδί με κλίση στην Ιστορία, πάντα με την επίβλεψη κάποιου μεγάλου ο οποίος θα μπορεί να του εξηγεί ό,τι χρειάζεται.