◄ Πίσω

Ας ξανασκεφτούμε τον αυτισμό

 

Ας ξανασκεφτούμε τον αυτισμό

 

  Παγκόσμια ημέρα αυτισμού: μια καλή ευκαιρία για να ξανασκεφτούμε, να προβληματιστούμε πάνω στο θέμα του αυτισμού. 

  Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νευροψυχιατρική διαταραχή που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ατόμου και τον απομονώνει συχνά από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκδηλώνεται πριν από τα τρία έτη και διαρκεί για όλη τη ζωή. Εμφανίζεται πολύ πιο συχνά στα αγόρια. περίπου 535.000 άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από αυτισμό.

  Όσο νωρίτερα αποφασίσουν οι γονείς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τόσο καλύτερες προγνώσεις υπάρχουν για την πορεία του παιδιού, του εφήβου, του ενήλικα.

 

 

  Όπως όλα εξαρτάται κι αυτό από τον τρόπο που θα το δούμε. Ο αυτιστικός μαθαίνει αλλά με διαφορετικό τρόπο. Αγαπά αλλά το δείχνει με διαφορετικό τρόπο. Συναισθάνεται αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ίσως θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε λίγο, να προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε το αυτιστικό παιδί γι' αυτό που είναι, αντί να ματαιωνόμαστε γιατί δεν είναι αυτό που προσδοκούσαμε.

 

 

 

 

 

 

 

   Προτεινόμενη ταινία, βραβευβένη στο φεστιβάλ "Ιπποκράτης" της Κω: "Το παιδί και το άλογο"

   «Το παιδί και το άλογο» είναι η συγκινητική αληθινή ιστορία του εκπληκτικού ταξιδιού που έκαναν ο Ρούπερτ, η σύζυγός του Κριστίν και ο Ρόουαν μέσα στην αδάμαστη γη της εξωτερικής Μογγολίας. Ταξίδεψαν γύρω από τον μισό κόσμο για να διασχίσουν μαζί –ιππεύοντας άλογα– αυτή τη χώρα ώστε να συναντήσουν εκεί τους παραδοσιακούς θεραπευτές, κληρονόμους αιώνων πειθαρχίας και έμπνευσης. Είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι, ξέχειλο από προκλήσεις, αναπάντεχα, όμορφα και ασυνήθιστα γεγονότα. Είναι μια αξέχαστη ιστορία που δείχνει πως ακόμη και στις σκοτεινότερες στιγμές μας μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε τη χαρά, πως η θεραπεία μπορεί να επιτευχθεί με τους πλέον αναπάντεχους τρόπους, και πως το μαγικό και το γήινο μπορούν να συνυπάρξουν ώστε να μεταμορφώσουν τις ζωές μας.